Spaarhypotheek

Een spaarhypotheek is een hypotheek die veel zekerheid biedt in vergelijking met andere hypotheekvormen. Consumenten die kiezen voor een spaarhypotheek hebben namelijk de zekerheid dat aan het einde van de looptijd de hypotheekschuld volledig kan worden afgelost. Een spaarhypotheek bestaat uit een combinatie van een hypothecaire lening en een gemengde levensverzekering. Gedurende de looptijd hoeven er geen aflossingen op de hypotheek te worden gedaan, maar wordt er alleen rente in rekening gebracht en zal de maandelijkse premie voor de levensverzekering voldaan moeten worden.

Gemengde verzekering bij spaarhypotheek

De gemengde verzekering bij een spaarhypotheek bestaat uit een verzekering waarmee kapitaal wordt opgebouwd door de aan de verzekering gekoppelde premie. De kapitaalverzekering is een gemengde levensverzekering, omdat de verzekering tot uitkering komt bij overlijden of bij het in leven zijn van de verzekerde aan het einde van de looptijd. De verzekeraar keert dus uit op het moment dat de verzekerde tijdens de looptijd zou overlijden of als de verzekerde op de einddatum van de hypotheek nog in leven is, dan wordt het bedrag gebruikt voor de aflossing van de hypotheekschuld. Als twee partners een huis kopen op basis van een spaarhypotheek, dan is het uiteraard mogelijk om beide partijen te verzekeren bij overlijden.

Rente en spaarhypotheek

De hypotheekrente en de spaarrente zijn bij een spaarhypotheek aan elkaar gekoppeld. Bij veranderingen in de hoogte van de rente, bijvoorbeeld bij een nieuwe rentevaste periode, zullen de invloeden op de maandelijkse lasten worden beperkt. Bij een hoge rente zal de te betalen spaarpremie namelijk dalen. Als de rente echter daalt, dan zal de spaarpremie weer stijgen. Er kan dus van een spaarhypotheek gezegd worden dat de maandelijkse lasten redelijk stabiel blijven ook na een rentevaste periode. Het voordeel is dat de rente gedurende de hele looptijd van de hypotheek, met een maximale aftrek van 30 jaar, in mindering gebracht kan worden op de inkomstenbelasting, waardoor er sprake is van een optimaal fiscaal voordeel.

Keuze voor een spaarhypotheek

Een spaarhypotheek kan onder diverse namen en varianten door hypotheekverstrekkers worden aangeboden en dat betekent dat er ook verschillen zijn te vinden in de voorwaarden zoals met betrekking tot de rente. Daarom adviseren wij u om H2O Hypotheken & Assurantiën de voorwaarden en tarieven van de verschillende aanbieders te vergelijken voor u , om zo een weloverwogen beslissing te maken voor de spaarhypotheek die het beste bij uw persoonlijke wensen en situatie aansluit.

=> VRAAG DIRECT EEN GRATIS OFFERTE AAN VOOR EEN SPAARHYPOTHEEK