Hypotheek

H2O Hypotheken & Assurantiën gaat verder dan
alleen de hypotheek

Eerste woning, verhuizen naar een andere koopwoning, oversluiten van de huidige hypotheek of een verbouwing voor bijvoorbeeld een nieuwe keuken? U bent bij H2O Hypotheken in Leeuwarden, Franeker & Amsterdam aan het juiste adres voor een hypotheek op maat. Iedereen zal zijn of haar eigen reden hebben een hypotheekgesprek aan te gaan met H2O, maar alle redenen hebben één ding gemeen; het blijft voor de meesten een lastig onderwerp zo’n hypotheek.

De regelgeving van de afgelopen jaren en alle factoren waar je rekening mee dient te houden voor deze “financiële bouwsteen” wordt ieder jaar meer en meer. En de rol van een goede hypotheekadviseur die je op een heldere manier mee kan nemen in de wereld van hypotheken, wordt steeds belangrijker om een weloverwogen beslissing te kunnen nemen. Wij van H2O Hypotheken & Assurantiën hanteren een werkwijze waarin we een aantal stappen doorlopen om tot de gewenste hypotheek te komen en alle deelgebieden met je bespreken om tot het juiste advies te komen.

Overige zaken die betrekking hebben op uw hypotheek

Een hypotheek heeft vaak een lange looptijd. Gedurende deze periode kan er van alles wijzigen in je situatie, wensen of mogelijkheden. Denk alleen maar eens aan het verbouwen van de woning, het wijzigen van de rentes of het veranderen van baan. Ook aanpassingen die wellicht wat minder voor de hand liggen, zoals aanpassingen van regels en normen bij geldverstrekkers of die van wetten en fiscale regels door de overheid, kunnen van invloed zijn op je persoonlijke situatie. In alle gevallen staat H2O Hypotheken & Assurantiën in zowel Leeuwarden als Franeker voor je klaar om je van persoonlijk hypotheekadvies te voorzien. Wij bekijken samen met u de nieuwe situatie en bepalen vervolgens of aanpassing van de hypotheek gewenst, mogelijk en haalbaar is.

NIEUW BIJ H2O: Duitsland Hypotheken

H2O Hypotheken is in Friesland sinds kort gestart met het aanbieden van voordelige Duitsland Hypotheken. Met hypotheekrentes die 1% tot 1,5% lager zijn dan in Nederland. Maar die ook andere voorwaarden kennen. Consumenten kunnen mogelijk vele tienduizenden euro’s besparen. Komt u ook in aanmerking voor zo’n voordelige Duitse hypotheek? Neemt u voor een afspraak alstublieft kontakt op met ons op kantoor in Leeuwarden of in Franeker.

Wat is een Duitse hypotheek?

Een Duitse hypotheek is een hypotheek van een Duitse bank, naar Duits recht, met Duitse voorwaarden, waarvan de offerte in Duitsland getekend moet worden.

Wat is de Duitse manier van financieren?

Duitse consumenten sparen van jongs af aan geld bij elkaar om bij de toekomstige aankoop van hun woning 30% te kunnen aanbetalen. Voor het tekort, 70% van de woningwaarde, wordt een hypotheek afgesloten. Deze hypotheek wordt vervolgens zo snel mogelijk afgelost, bij voorkeur in 20 jaar of korter en uiterlijk op pensioendatum. Hiervoor zijn vier redenen:

•Hypotheekrente is in Duitsland niet aftrekbaar
•Duitsland kent geen pensioenregeling als in Nederland
•De maximale hypotheekverstrekking is 70% van de woningwaarde
•Sparen en schulden aflossen zit Duitsers in de genen

Welke hypotheekproducten bieden Duitse banken?

Alle Duitse hypotheekproducten zijn erop gericht om de lening zo snel mogelijk volledig aan de bank terug te betalen. Met verrassende hypotheekproducten. De maximale verstrekking is veelal 70% van de woningwaarde. (Bij nieuwbouwwoningen zijn overigens hogere verstrekkingen mogelijk). Dit in tegenstelling tot de meeste Nederlandse hypotheken waarbij de aflossing veelal zo lang mogelijk word uitgesteld en waarbij tot 105% van de woningwaarde kan worden gefinancierd. Verder houden onze oosterburen niet van hoge rentes of renteschommelingen. Daarom bieden Duitse banken een lage vaste rente gedurende de gehele looptijd van de hypotheek.

Wat speelt er in Nederland?

Alle tekenen wijzen erop dat het met woninghypotheken in Nederland dezelfde kant op gaat als in Duitsland. Zo is het niet langer mogelijk om een aflosvrije hypotheek af te sluiten en wordt de hypotheekrenteaftrek in Nederland steeds verder beperkt. De pensioenregelingen in Nederland versoberen zich en de maximale hypotheekverstrekking wordt jaarlijks verlaagd. Er wordt zelfs al gesproken over een toekomstige maximale verstrekking van 80% van de woningwaarde. In Nederland zien we de laatste tijd een mentaliteitsomslag van aflosvrij naar aflossen.

Interessant voor u?

Is zo’n Duitse hypotheek nou wel of niet interessant voor u? Het antwoord hierop is compleet afhankelijk van uw persoonlijke financiële situatie. Een Duitse hypotheek kan bijvoorbeeld een interessante optie zijn in de volgende situatie:

•U staat financieel stevig in uw schoenen
•U bent in loondienst
•U hebt niet meer hypotheek nodig dan 70% van de woningwaarde
•U hebt de wens om uw (deels aflosvrije) hypotheek voor uw pensioendatum af te lossen
Laat u zich vooral vooraf uitgebreid en onafhankelijk door ons adviseren over de precieze voorwaarden, de voor- en nadelen en de bijzondere hypotheekvormen.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de Duitsland Hypotheek en de mogelijkheden bezien voor uw specifieke situatie? Neemt u dan kontakt met ons op middels het contactformulier of bel met een van onze kantoren in Leeuwarden of Franeker voor een passend (Duits) hypotheekadvies. Uiteraard nemen wij de kosten voor het eerste gesprek voor onze rekening om u op deze manier vrijblijvend en kosteloos van informatie te voorzien van deze nieuwe manier van Duits hypotheek verstrekken in Friesland!

Wij zijn in ieder geval enthousiast en u bent van harte welkom!