Ziekengeldverzekering

Verzuimverzekering voor kostenbeheersing bij ziekteverzuim

Ziekteverzuim is een reëel financieel risico voor elk bedrijf met werknemers. Gedurende de eerste twee jaar moet u zieke medewerkers 70 procent van het loon doorbetalen. Een verzuimverzekering helpt u zowel bij het financiële aspect als bij uw wettelijke verplichtingen.

Door de Wet Poortwachter heeft u als werkgever meer verantwoordelijkheden gekregen voor de re-integratie van zieke werknemers. Een goede verzuimverzekering beperkt niet alleen uw financiële risico’s, maar helpt u ook bij de re-integratie van uw mensen.

Verder kunt u gebruik maken van gespecialiseerde arbodiensten om het ziekteverzuim in uw bedrijf terug te dringen. Op die manier weet u zeker dat u aan alle eisen van de Wet Poortwachter voldoet zonder dat het u veel inspanning hoeft te kosten.

Kosten ziekteverzuim vaak hoger dan gedacht

Onderzoeksbureau TNS NIPO heeft uitgerekend dat een zieke medewerker u gemiddeld 200 euro per dag kost. Met een verzuimverzekering weet u zich niet alleen verzekerd van de dekking van deze kosten, maar tevens van de mogelijkheden om uw werknemers en dus uw bedrijf zo gezond mogelijk te houden.

Het samenstellen van een goede verzuimverzekering tegen een scherpe premie hangt onder andere af van de arbeidsvoorwaarden binnen uw bedrijf en uw wensen ten aanzien van preventie en verzuimmanagement. Wij helpen u graag met het maken van uw afwegingen.

Voordelen van de verzuimverzekering:

  • Risicobeheersing ziekteverzuim door vaste premiestelling.
  • Begeleiding van re-integratietrajecten én actieve preventie van ziekteverzuim.
  • Eenvoudig voldoen aan de eisen van de Wet Poortwachter.
  • Administratieve afhandeling en uitbetaling wordt voor u gedaan

Maak vandaag nog een afspraak met een adviseur van H2O Hypotheken & Assurantiën