WIA Hiaatverzekering (personeel)

Zijn uw mensen ook uw belangrijkste kapitaal? Dan is hun tevredenheid over u als werkgever belangrijk voor u. Met de WIA verzekering biedt u hen extra zekerheid mochten zij in de toekomst langdurig gedeeltelijk arbeidsongeschikt raken.

Een medewerker is gedeeltelijk arbeidsongeschikt als hij 20 tot 65 procent mag werken. Mocht deze situatie langer duren dan 2 jaar, dan krijgt hij of zij te maken met de regeling Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten (WGA) een onderdeel van de Wet Inkomen en Arbeid (WIA).

De gedeeltelijk arbeidsongeschikte werknemer ontvangt dan eerst een loongerelateerde WGA uitkering. De duur hiervan hangt af van het arbeidsverleden en duurt 3 tot 38 maanden.

 

WIA verzekering als aanvulling op de WGA-uitkering

Na de loongerelateerde WGA-uitkering ontvangt uw werknemer de WGA-vervolguitkering. De hoogte hiervan is afhankelijk van hoeveel procent van het resterende arbeidsvermogen wordt ingezet. In het slechtste geval valt uw werknemer terug op een minimumuitkering. Met de WIA-verzekering kunt u hem of haar helpen deze inkomensdaling te beperken.

Kenmerken en voordelen van de WIA verzekering:

  • Uitstekende arbeidsvoorwaarde waarmee u betrokken ondernemerschap toont.
  • Uw medewerkers weten zich verzekerd van een goed inkomen, zelfs bij arbeidsongeschiktheid.
  • Uitstekende re-integratiehulp ten bate van zowel werknemers als werkgevers.
  • Vaste premies dus uitstekende kostenbeheersing.

Maak vandaag nog een afspraak met een adviseur van H2O Hypotheken & Assurantiën