Pensioenvoorzieningen

Zorg dat u weet hoe uw pensioen er voor staat en onderneem tijdig aktie!

Wie na zijn pensionering meer inkomen wil dan alleen AOW of eerder wil stoppen met werken, doet er verstandig aan zo vroeg mogelijk te beginnen met sparen voor later. Dan kan op verschillende manieren.
Veel Nederlanders sparen via hun werkgever voor hun pensioen. Maar weet u precies hoeveel pensioen u al heeft opgebouwd? En weet u dat u vaak op een aantrekkelijke manier extra kan sparen? laat u graag zien wat de mogelijkheden zijn.

AOW vaak niet genoeg

Iedereen in Nederland heeft recht op AOW. Afhankelijk van uw geboortejaar komt u hiervoor in aanmerking vanaf uw 65ste (als u geboren bent voor 1955), 66ste (als u geboren bent voor 1960) of 67ste (als u geboren bent na 1959). Veel mensen realiseren zich niet dat de hoogte van een AOW-uitkering gekoppeld is aan het minimumloon. Dat komt in het beste geval momenteel neer op iets meer dan 1.400 euro bruto per maand voor (echt)paren. Alleenstaanden krijgen slechts zeventig procent van dit bedrag.

Complex onderwerp

De hoogte van uw pensioen wordt door veel factoren beïnvloed. Dat maakt de zaken er niet eenvoudiger op. Gebeurtenissen die veranderingen kunnen veroorzaken, zijn onder meer de fiscale wet- en regelgeving, veranderingen in uw professionele carrière, trouwen en kinderen krijgen, een scheiding of het overlijden van uw partner en arbeidsongeschiktheid. Weet u precies wat dit voor gevolgen heeft voor uw pensioen? Wij helpen u graag om dit inzichtelijk te krijgen.

Lijfrenteverzekering

Een lijfrenteverzekering is een goede manier om fiscaal vriendelijk te sparen voor later. Om het lijfrentekapitaal op te bouwen, brengt u jaarlijks een bepaald bedrag onder in een aangepaste spaarverzekering. De premies kunt u geheel of gedeeltelijk van uw belastbaar inkomen aftrekken, waardoor de fiscus meebetaalt. Het kapitaal dat u op deze manier opbouwt, mag u later -bijvoorbeeld vanaf uw 65ste- in een vooraf bepaald aantal maandelijkse termijnen laten uitkeren. U betaalt hierover dan inkomstenbelasting in box 1. Zeker als u de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt is dit extra voordelig, omdat het belastingtarief over de eerste twee schalen voor deze groep veel lager is!

Pensioen helder in beeld

Om duidelijkheid te krijgen over uw inkomen na uw pensionering, is gedegen pensioenadvies onontbeerlijk. Ons kantoor kan uw huidige pensioenopbouw helder in kaart brengen en samen met u bepalen of uw lopende regelingen voldoen of niet. Daarnaast berekenen wij de fiscale jaarruimte die u heeft om slim te sparen en adviseren wij u over uw mogelijkheden. Neem gerust contact met ons op en maak een afspraak voor een vrijblijvend gesprek.