Gouden handdruk

Ontslagen: het begin van een nieuwe loopbaan, carrière, onderneming of start van uw pensioen?

Wanneer u ontslagen wordt verandert er veel in uw leven. Uw dagelijkse gang naar uw werk stopt, u moet een andere baan zoeken en uw inkomen verandert. Bij een dreigend ontslag is het verstandig direct contact op te nemen met ons kantoor. Wij kunnen u begeleiden bij het vinden van juridische bijstand en het inzichtelijk maken van de financiële gevolgen van uw ontslag.

Wat is een Gouden handdruk?

Bij een ontslag wordt meestal een ontslagvergoeding uitgekeerd door de werkgever. Deze wordt ook wel ‘Gouden handdruk’ genoemd. De ontslagvergoeding kunt u op verschillende manieren laten uitkeren en gebruiken. Voordat de vergoeding wordt uitgekeerd moet u bepalen wat u ermee wilt doen om optimaal te profiteren van de fiscale mogelijkheden.

Afhankelijk van de hoogte van de uitkering kunt u kiezen om uw Gouden handdruk op uw bank -rekening te laten storten, als koopsom in een lijfrenteverzekering storten, of een stamrecht BV op te richten van waaruit de uitkering wordt beheerd. Bij alle mogelijkheden zijn fiscale gevolgen en kosten anders.

Dreigt u te worden ontslagen? Neem dan direct contact met ons op voor een afspraak. Ons kantoor geeft u tips en begeleidt u vakkundig bij de afwikkeling van uw ontslag.

[knop url=”/contact/afspraak-maken/”]Klik hier om een afspraak te maken[/knop]